2016 Kurban Bayramı İstanbul, Ankara, İzmir Toplu Taşıma Fiyatları – Otobüs Saatleri

Haber

2016 Kurban Bayramı İstanbul, Ankara, İzmir Toplu Taşıma Fiyatları

2016 Kurban Bayramı İstanbul, Ankara, İzmir Toplu Taşıma Fiyatları

2016 Kurban Bayramı İstanbul, Ankara, İzmir Toplu Taşıma Fiyatları
2016 yılı Kurban Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma ücretleri açıklandı.

Buna göre; Ankara EGO otobüsleri bayram süresince ücretsiz, İstanbul ve İzmir’de ise toplu taşıma %50 indirimli olacak.

2016 Kurban Bayramı İstanbul Toplu Taşıma Araçları %50 İndirimli
İETT’den yapılan açıklamaya göre İstanbul’da Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçları; Otobüs AŞ, özel halk otobüsleri, metrobüs, tramvay, nostaljik tramvay, tünel, metro, füniküler, şehir hatları vapuru %50 indirimli olacak.

Bayramda Pazar günü sefer saatleri uygulanacaktır.

2016 Kurban Bayramı Ankara Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz
Ankara’da ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı süresince otobüs yolculuğu ücretsiz olacak. 12 Eylül Pazartesi, 13 Eylül Salı, 14 Eylül Çarşamba, 15 Eylül Perşembe günleri EGO otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak.

Ankaralıların, arife gününden itibaren mezarlıklara kolaylıkla gidebilmeleri amacıyla da EGO, otobüs seferleri düzenledi. Bu çerçevede Karşıyaka Mezarlığı’na gidecekler için belli noktalardan otobüs kalkacak.

Hastane Metro Durağı’ndan (Yenimahalle) kalkacak 210 No’lu otobüs hattıyla 09.00-17.00 saatleri arasında 15 dakikada bir hizmet verilecek.

277, 279 ve 281 No’lu Yükseltepe-Sıhhiye ve Yükseltepe-Kızılay otobüsleri, Yükseltepe hareket noktasından kalkacak, Cumartesi tarifesi uygulanacak.

Sincan Cimşit Mezarlığı’na, Sincan Lale Meydanı’ndan her yarım saatte bir kalkacak EGO otobüsleriyle gidilebilecek. Ayrıca 514-2 No’lu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı ile Sıhhiye arasında 06.25 ile 22.30 saatleri arasında ulaşım sağlayacak.

Başkentliler Mamak Ortaköy Mezarlığı’na da Bayram süresince; 354 No’lu Elmadağ-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-18.40, 397 No’lu Yeşildere-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-19.00 ve 359 No’lu Gökçeyurt-Ortaköy-Kızılcaköy-Ulus hattında çalışan otobüslerle 06.50-22.30 saatleri arasında gidebilecekler.

2016 Kurban Bayramı İzmir Toplu Taşıma Araçları %50 İndirimli
İzmir’de, Kurban Bayram süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim uygulanacak. Kurban Bayramı süresince, 4 gün boyunca kabristanlara ücretsiz otobüs seferleri yapılacak.

6360 Sayılı Yasa ile mahalle statüsüne dönüşen ve Pazar günleri toplu ulaşım hizmeti verilmeyen orman köylerine bayramın birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde 10.00 – 19.00 saatleri arasında toplu ulaşım hizmeti sağlanacak.

ESHOT’un Kurban Bayramı boyunca 08.00-16.00 saatleri arasında kabristanlara ücretsiz gerçekleştireceği ek seferler ise şöyle olacak:

• Konak – Karabağlar Kabristanı, Yeşilyurt Kabristanı (Hareket: Bahribaba otobüs peronları)
• Konak – Hacılarkırı Kabristanı (Hareket: Konak AKM otobüs peronları)
• Karşıyaka İskele – Soğukkuyu Kabristanı, Doğançay Kabristanı, Örnekköy Kabristanı (Hareket: Karşıyaka İskele önündeki otobüs peronları)
• Bornova – Eski Kabristan, Yeni Kabristan, Işıkkent, Pınarbaşı, Hacılarkırı Kabristanları (Hareket: Bornova Meydan)
• Şirinyer – Buca Eski Kabristan- Buca Yeni Kabristan-Gökdere Kabristanı (Hareket: Şirinyer Aktarma Merkezi)
• Balçova Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
• Aşağı Narlıdere Kabristanı (Hareket: Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)



Sponsorlu Bağlantılar


Yorum Yaz

YORUM YAZ

- Kişisel hakaret, argo ve siyaset içeren yorumlar yayınlanmaz.
- Göndereceğiniz yorum(lar) halka açık olarak OtobusSaatleri.Net internet sitesinde yayınlanır.
- Bu sayfalarda yayınlanan yorumların hepsi ziyaretçi görüşleridir. Onaylanan yorumlardan yorumu yazan ziyaretçi sorumludur, OtobusSaatleri.Net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
- Yorum yapan tüm kullanıcılar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.